05.11.02
Diskusní forum
Vážení kolegové, přátelé a kamarádi.

Jak sami chápete, projekt občanského sdružení Pro Futurum a klubu Mecca nabývá každým dnem širších rozměrů a v myslích všech angažovaných členů produkčního teamu i na významu. 

Ledabylá myšlenka vyřčená u džbánu chlazeného piva tak krystalizuje v podobu s níž se setkáme 5. listopadu.

Pointou akce není zviditelnit již tak donekonečna mediálně omílaná jména našich předních promotérů, nýbrž soustředit do jednoho večera co největší počet zainteresovaných lidí a především běžných účastníků české taneční scény.

Uplynulý rok a především prázdninovou sezónu masových open air akcí vnímám, stejně tak jako většina našich členů svým způsobem "zlomovou". Ano - souhlasím.
Uvozovky ve větě jsou zcela na místě. Posun kultury do rovin jež označujeme trefným 
anglicizmem mainstream pravděpodobně proběhl v období, které přiznám se – mnoho z nás nestihlo zaregistrovat.

Avšak. Skutečně mainstream ? Stačí letmý pohled za hranice k našim západním sousedům a odpoveď je nasnadě sama: rozhodně ne. Byť ve stejném principu.

Zda-li je můj názor ten správný, podložený fakty či reálnými zkušenostmi není v tuto chvíli směrodatné. Pohled od pohledu – názory se liší. Jedině dobře, buďme za to rádi.

Živé diskusní fórum občanského sdružení Pro Futurum pevně věříme přinese alespoň zlomek světla do aktuálních témat, jež se v současnosti probírají.

Pozvání tedy platí nejen promotérům, ale vám všem, kteří jste se v textu dopracovali až do těchto míst. Novináře žádáme o dochvilnost, nejlépe snad o dostatečný předstih. Celá akce je pro všechny zúčastněné subjekty nezisková, prosíme vás tedy o maximální možnou podporu.

Těšíme se na vás a děkujeme.
S pozdravem

Martin Jyrkinen
Asociace mladých umělců Pro Futurum, o.s
Kontakt:
+42 0 / 606 336 202
juki@techno.cz
profuturum@centrum.cz

Asociace mladých umělců Pro Futurum, o.s 

Základní charakteristika, myšlenka a cíl občanského sdružení Pro Futurum :
Asociace mladých umělců Pro Futurum ( dále jen - občanské sdružení Pro Futurum )  je organizace registrovaná  u ministerstva vnitra ČR v červnu roku 2001. 

Klade si za cíl rozvoj a propagaci alternativních forem kultury převážně na území hl. města Prahy. Snaží se sdružovat mladé umělce, kteří nesouhlasí s výrobou tzv. industriálněkonzumní zábavy, prosazovanou komerčními televizemi a bulvárním tiskem. Náplní programu je organizace kulturních podujetí – parties, koncertů, výstav, tém. zájezdů apd... Sdružení je nepolitické, vyhrazuje si však právo vyjádřit svůj názor všemi legálními prostředky.

Důvody, jež nás vedly k založení :
První impuls ke vzniku občanského sdružení Pro Futurum se objevil na podzim 2000 v kultovním, dnes již zaniklém kontaktním centru Radomská na pražském sídlišti Bohnice. Iniciativa několika mladých lidí, vesměs aktivních účastníků klubového života a tanečních parties rychle nabrala konkrétní rozměr v červnu následujícího roku, kdy byl koncept stanov sdružení uznán ministerstvem vnitra ČR jako samostatně funkční organizovaný celek a oficiálně zařazen do databáze uskupení činných v republikovém občansko-právním sektoru.
Formou systematické a cíleně vyvíjené činnosti zastupuje chybějící článek v nabízeném sortimentu možností seberealizace talentovaných a začínajících umělců. V rámci společné promotion kulturních podujetí se tak nabízí široké spektrum příležitostí prokázat vlastní um a cílevědomě ho zúročit ve vlastní prospěch. Občanské sdružení Pro Futurum manifestuje kulturně-generační posun, jeho tvář, právo na svébytnost, respekt a podporu.

Programová náplň sdružení :
? Sdružuje mladé talentované a začínající umělce, osoby aktivně se podílející na české kulturní scéně, přátele a kamarády ochotné spolupracovat na projektech o.s Pro Futurum
? Organizuje taneční parties, koncerty, vernisáže a jiná kulturní podujetí
? Informuje zájemce o aktivitách sdružení prostřednictvím tištěných a elektronických médií.
? Manifestuje nezávislý pohled mladých lidí na kulturně-politické dění v zemi
? Pomáhá svým členům v realizaci myšlenek, nápadů a sama sebe
? Vytváří podmínky pro presentaci osobních názorů a možnosti přímo se podílet na vedení o.s. Pro Futurum 
? Každý člen pomáhá ostatním v realizaci dle svých možností

Strategické cíle : 
? Vytváření dobrého prostředí pro rozvoj alternativní a nezávislé kultury v ČR
? Aktivní systematická spolupráce s renomovanými umělci, managementy klubů, promotéry a médii.
? Úzká spolupráce se státními institucemi a organizacemi občanského sektoru
? Koordinovaná spolupráce se zahraničními organizacemi
? Vstup do povědomí široké odborné i laické veřejnosti
? Presentace a propagace sdružení formou tištěného magazínu a informačních publikací
? Provoz informačního www serveru
? Provoz klubovny, kontaktního a informačního centra
? Systematický a pravidelný nábor nových členů

 KONTAKT :
Asociace mladých umělců PRO FUTURUM, o.s 
    nezávislé sdružení mladých lidí

Kontaktní adresa : 
K Haltýři 688/21 181 00 Praha
GSM : 606336202; 606271462; 
internet : www.dopohody.cz
e-mail : profuturum@centrum.cz
IČO : 26535432

Uveďme novou generaci společně !!!
                         P.F.
 

Profily hostů:

Aleš Burger - Organizováním parties a koncertů se zabývá už od roku 1996. Dříve vůdčí osobnost Radical Production, nyní Next Level Entertainment. Má na svědomí převážně větší akce na severu Čech, z nichž je nejvýraznější série dvoudenních letních festivalů Cosmic Trip. Dále pak organizoval mimo jiné řetězce parties Tranzz a HolyDay v teplickém kostele sv. Bartoloměj. Mimo severní Čechy uspořádal party Revolution v pražském holešovickém pivovaru a v současné době připravuje festival ACUVUE COSMIC CITY 2002 v pražském Veletržním paláci. 

Aleš Bleha - Jeden z našich nejzkušenějších promotérů. Již delší dobu se soustřeďuje převážně na Pardubicko a jeho blízké okolí. Je šéfem časopisu Bassline, pod jehož záštitou každoročně organizuje elektronický taneční festival Summer of Love. Pod jeho taktovkou byly organizovány i úspěšné parties Sunrising, či „malé velké“ akce v pardubickém L-klubu s významnými zahraničními hosty.

Jiří Pokorný - Majitel agentury JPA se do podvědomí širší veřejnosti dostal pořádáním parties v KC Karlov a vytvořením tzv. benešovské scény. Má na svědomí mimo jiných akce Space DJ'z - The Last DJ’z On Eart, Pepsi Sound System, Type, Pornoground, či Creamfields Warm-Up Party. Ta byla předzvěstí největší akce JPA Group a současně i historicky největšího festivalu konaného v dějinách ČR - Creamfields. 

Josef Sedloň - Jedna ze tří vůdčích postav agentury Lighthouse. S touto agenturou od roku 1997 zorganizoval úctyhodnou sérii Lucky People Center parties, z nichž vynikají nejen letní festivaly Open Air Field s těmi největším hvězdami současnosti, ale i ostatní LPC parties s Carlem Coxem v pražském Průmyslovém paláci, či s Paulem Daleym a skotskou dvojkou Slam v paláci Veletržním. 

Zdeněk Gabriel - "Gabo"- Přestože pořádá jen jednu pravidelnou megaakci, je to nejvýraznější moravský promotér. Jeho už téměř legendární megaparty Orion Hall do moravské metropole přitáhla spoustu zajímavých jmen. Na prozatím deseti dílech této velkolepé party se v Brně ukázaly hvězdy jako Mike Shannon, Steve Bicknell, Gayle San, Adam Beyer, The Advent, Marco Lenzi, James Ruskin, Thomas Krome, Marko Nastić, Headroom DJs, Sven Vath, Holy Ghost, Jeff Milligan, či Rino Cerrone. Jména mluví za vše. Na dalším pokračování je očekáván dokonce velký Richie Hawtin. 

Jaroslav Krampol - Zakládající člen jedné z nejstarších agentur činných v oblasti elektronické taneční hudby Roxydust. Podílel se na přípravách legendárních 
May Love parties v KD Ládví s DJem Loutkou a Pavlem Bidlem. V širší povědomí vstoupil jako dramaturg a produkční pražského klubu Mecca či představitel agentury Zep Tepi. Na svědomí má širokou škálu akcí z nichž poslední – Local Nazi Music Beats proběhla v měsíci září na Štvanici.

Derek Sanders - Šéf teamu a majitel agentury Wax. Známý především sérií parties Global Connection, která pravidelně cestuje po největších městech České republiky. Mimo promotérských aktivit se věnuje i vydavatelství Beeswax rec. a bookingu převážně houseových DJs. Pochází z Kanady a díky dobrým kontaktům tak clubberům pravidelně nabizí výběr nejlepších světových hudebníků.