7.12.2002
Breakbeat Conference
  Breakbeat Conference bude pravidelnou breakbeatovou nocí, která by měla postupně představit nejvýznamnější světové zástupce tohoto čím dál populárnějšího stylu, jako Rennie Pilgrem, Koma & Bones, Meat Katie nebo už známější FC Kahuna či Lee Coombs. Navazuje na samostatné breakbeatové stany v rámci třech ročníků festivalu Open Air Field a letošního Freestyle Massive. Na OAF 2000 byli hlavní breakbeatovou hvězdou FC Kahuna, na OAF 2001 Adam Freeland, na Freestyle Massive Freestylers a na OAF 2002 Stanton Warriors a Lee Coombs. První Breakbeat Conference bude hostit Adama Freelanda, delegáta z uznávaných, a proběhne v sobotu 7.12.2002 ve znovu otevřeném pražském klubu Roxy. 

Datum: 7.12.2002
Místo: Roxy, Dlouhá 33, Praha 1
DJs: Adam Freeland /Marine Parade, UK/, Josef Sedloň /Lighthouse/, Jan 2 /Eastauthentic/, Ottoman /Lighthouse/, Kaplick /Lighthouse/

Adam Freeland
  Adam Freeland se stal jedním z pionýrů nové vlny taneční hudby, nazývané nu-school breaks. V roce 1998 založil label Marine Parade, aby mohl šířit svou vizi taneční scény. Cílem bylo experimentovat a “zbreakovat“ vše, co bylo nové a přitom zůstat funky, popustit otěže hudbě, což potěší vaši duši a zároveň roztancuje. Dává dohromady produkční techniky drum´n´bassu s funkovou a swingovou náladou hip-hopu a electra. Tomu všemu se snaží přidat houseovou taneční energii, ale s rytmem, který je pro tanec mnohem přirozenější. Reakce na desky, které začal na labelu Marine Parade vydávat, byly velmi příznivé. Zastánců jeho stylu je celá řada, například Carl Cox nebo Sasha tvrdí, že Adam a jeho muzika jsou budoucností světové taneční hudby. Pravdou je, že ten kdo má rád taneční hudbu a je otevřený, musí cítit potenciál, který tato hudba nabízí.
V roce 1997 započal svou kariéru akcemi Friction v londýnském baru Rhumba. Tyto akce pořádal spolu s dalšími vizionáři Renniem Pilgremem a Tayem. Právě zde se zrodila nová vlna breakbeatu. Tyto akce stále pokračují, z části se již však odehrávají v londýnském klubu The End. V poslední době hrál Adam Freeland převážně v klubech po celé Evropě, Asii a Austrálii, a přesto stihá strávit každý první týden v měsíci ve Spojených státech. 
Pokud zamíříte na britské ostrovy, nenechte si jeho akce ujít. Je pravidelným rezidentem řady klubů, Bedrock (London), Bugged Out (Liverpool), Fabric (London), Friction/The End (London). Stejně tak je často k vidění v USA: dříve Twilo (New York, tento rok zavřený) nebo Nikita a Spundae v San Franciscu eventuálně Buzz nebo Sting ve Washintonu DC. Pokud jde o vlastní tvorbu, je Adam jedoznačně DJem. Vedle několika málo remixů stojí za zmínku především jeho mixované kompilace. Zatím poslední je On Tour (2001). Tento eklektický mix ověšený snad všemi superlativy, která je možno s DJským setem spojit. V Čechách se již představil na LPC Open Air Field 2001 a svým pojetím tanečního setu vyvolal absolutní nadšení všech přítomných a zařadil se mezi nejsilnější hudební momenty celého festivalu. Ve stanu se na Adamovo vystoupení sešlo 2000 lidí.